Vina

RUBINO

 

Rubinordeče / polsuho / 13,5 %vol

Sortni sestav:   80 % merlot, 20 % cabernet sauvignon

Vinograd: terasiran vinograd, vzgoja enojni guyot

Trgatev: ročna, merlot konec septembra / cabernet sauvignon začetek oktobra

Vinifikacija: daljša maceracija,  24-mesečno zorenje v barik sodčkih, nato še eno leto sorti združeni skupaj zorita v posodi iz nerjavečega jekla, temu sledi dodatek sladkega vina iz sušenega grozdja. Nadaljnje zorenje poteka v steklenicah.

O vinu: je rubinasto rdeče barve, izredno sadne cvetice po gozdnih sadežih, ter na okusu kombinacija svežine in žametne elegance.

JAKOT

 

Jakotbelo / suho / 14,0 %vol 

Sortni sestav: 100 % zeleni sauvignon

Vinograd: terasiran vinograd, vzgoja enojni guyot

Trgatev: ročna, konec septembra

Vinifikacija: 5 dnevna maceracija, 12-mesečno zorenje na finih drožeh v velikem hrastovem sodu, sledi zorenje v posodi iz nerjavečega jekla. Ustekleničeno po treh letih zorenja v podzemni kleti, nadaljnje zorenje poteka v steklenicah. steklenicah.

O vinu: je zlatorumene barve. Intenzivena cvetica, zaznaven vonj zelišč in akacije. Je polnega okusa, mineralno, s prijetnim pookusom.

 

CHARDONNAY

 

Chardonnaybelo / suho / 14,0 %vol

Sortni sestav: 100 % chardonnay

Vinograd: terasiran vinograd, vzgoja enojni guyot

Trgatev: ročna, konec septembra

Vinifikacija: 5 dnevna maceracija, 12-mesečno zorenje na finih drožeh v velikem hrastovem sodu, sledi zorenje v posodi iz nerjavečega jekla. Ustekleničeno po treh letih zorenja v podzemni kleti, nadaljnje zorenje poteka v steklenicah.

O vinu: je zlatorumene barve in v kozarcu precej gosto. Cvetica je intenzivna in predvsem sadna, po zreli breskvi. Zaznavni sta maslenost in svežina. V ustih je vino sprva prijetno kremasto, nato se odprejo sadni okusi, ki jih dopolnjujeta hrustljavi mineralnost in svežina. Pookus je dolg in prijeten.

LEOPOLD

 

Leopoldbelo / suho / 12,0 %vol 

Sortni sestav: 40 % malvazija, 30 % sauvignonasse, 30 % rebula

Vinograd: terasiran vinograd, vzgoja enojni guyot

Trgatev: ročna, septembra

Vinifikacija: fermantacija v nerjavečih posodah,  nato 4 mesece na finih drožeh v nerjavečih posodah.

O vinu: vino je sestavljeno iz treh udomačenih sort. Je svetlo rumene barve z rahlo rumeno zelenimi odtenki. Prevladujejo cvetno-sadne vonjave prepletene z zeliščnimi notami. Okus je poln in hkrati svež.

MALVAZIJA

 

Malvazijabelo / suho / 12,0 %vol

Sortni sestav: 100 % malvazija

Vinograd: vzgoja enojni guyot

Trgatev: ročna, septembra

Vinifikacija:  5 urna maceracija, fermantacija v nerjavečih posodah, nato 4 mesece na finih drožeh v nerjavečih posodah.

O vinu: je slamnato rumene barve.  Prevladujejo tropske note, ter nežen vonj po cvetovih akacije. Vino je na okusu sadno, s poudarjeno svežino in eleganco.